Aku Dan Raya 06
Sehari Sebelum Raya

1. Sebelum2 neh ku wat ketupat tak penah jadi..hari neh, first time seumur hidupku berjaya wat ketupat dengan jayernyer..ader ar 15 minit menganyam..mak ajar..neh ketupat bawang kot..:)



btw, kali kedua wat..


tahun depan berazam nak wat ketupat kedua..MUAHAHAA!!

2. First time dengar soalan nih: Kuih lapis ader brape lapis? -Syafiq (anak buah sulung)

3. Merindui saat-saat ini..(poyo giler aku)




sajer jer letak effect solutape nih..chun tak? hehe..thanx to wear for the tutorial.


Hari Raya Pertama

1. Sebelum g beraya kat Kg Baru..



Hari Raya Kedua

1. Beraya kat Sepang



2. Ari tuh ku cakap berat ku turun 6+kg, ari nih da naik balik..giler ar..cam Hari Makan Sedunia jer..;p


Hari Raya Ketiga

1. Da macam hari biaser jer..:(

2. Pagi - Jogging kat Taman Tasik Titicaca Titiwangsa..ku bosan, after 2 rounds g amek gambo jap..;p

Views @ TTT






3. Petang - Khayalan peringkat tinggi a.k.a bermimpi di siang hari..MUAHAHA!!





~da

  0 comments      Posted at 1:00 AM Monday, October 30, 2006
   Saya Menang Motor
Entri neh akan kekal di sini sehingga 29 Oktober (sebab 30 Oktober da keje balik~muahaha)..



Jadi aku amek kesempatan nih untuk mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin kepada semua pembace blog neh, dan peminat-peminat aku yang selalu setia (perah santan..muahaha)..Kiranye ade salah aku, siler maafkan aku dan jangan simpan dalam hati..jangan pernah ade benci..oleh itu, 5-0 eh? eh silap..0-0 eh? (haha~!)

Semoga berbahagia di hari mulia di samping yang terchinta..dan sila berhati-hati di jalanraya..sentiasalah ingat orang yang tersayang..jangan da eksiden baru nak hingat!

Salam.


Perhatian: Semua pembaca WAJIB bagi ucapan hari raya di post neh..(tak, aku tak tiru lan rambai, ni idea aku. hahaha)
  0 comments      Posted at 7:00 PM Sunday, October 29, 2006
   The Ramadhan Conclusions
Sebelum tuh, sekali lagi, atas permintaan ramai(ceh, padahal hayad jer yg list blog ku..hihi), ku nak wat survey neh..

1) 1 Ramadhan 1427 Hijrah anda berbuka puasa dengan siapa dan dimana?
family kat umah

2) Apa persiapan anda menjelang hari raya?
tak siap haper lagi..ngehehe

3) Sepanjang sebulan berpuasa, agak2 kemana lokasi berbuka yang akan menjadi pilihan anda?
umah jer..

4) Pendapat anda,berbuka puasa di Hotel?
mewah, mesti best..ngehehe

5) Adakah anda suka menghantar kad raya (by pos) kepada rakan2, sahabat handai dan kekawan anda?
tak baper suka..anto ekad banyak la..yg by pos haram takder..haha!

6) Oleh itu kirimkan lah kad raya anda di alamat berikut:
Penjara Pudu..huargh,huargh!!

7) Orang - orang yang namanya ada dibawah kena jawab tag ni..
ku tamatkan jer di sini..muehehe..



Now proceed to the main topic..:)

Ramadhan lagi 3, 4 hari akan pergi..ader orang yang sedih, ader plak yang gumbira..per pun, nih antara kesimpulan kesan Ramadhan yang ku alami..

1. Berat badan ku turun 6+kg..:) [teringat maser ku jumper member lamer sebelum poser dulu, dier cakap ku makan b@b! sebab nampak da gemuk sket..]



2. Monthly expenses ku turun mendadak..:) bagi ku one of the ways nak control expenses is by rekodkn sumer perbelanjaan walaupun 1sen! tuh yang ku buat everyday..and ku mendapati dari bulan Mac ari tuh expense graf ku naik by at least RM50 every month..tp skang syukur, turun mendadak..nanti ku bagi duit raya kat korang..

3. Last Wed was my last day kejer kat kJ..Khamis da start cuti..ku tau dia mesti jeles..padan muker..haha! neh gambar bangunan tempat kejer ku..isk..isk..


Gambar kenangan yang tak baper indah..

jap, apsal keter Vios tuh masuk dalam gambar plak? ish..mesti dia gembira nih..

4. Ku rase nyesal ngan per yang ku wat tempoh hari..walaupun tuh bukan salah aku! Gambo kat bawah neh ku tangkap tadi, lepas masukkan keter..


Aidilfitri nih sudah pasti sepi bagi sedara si mangsa nih..


Masih mencari-cari sedara nyer yang hilang..

MUAHAHAHA~!

Selamat berchuti semua n Salam Eidul Fitr lagi sekali..

Jika ader yang tersinggung ngan post nih, siler ke sini..sekian terima kasih..

~da

  0 comments      Posted at 12:47 AM Friday, October 20, 2006
   Because I Was Bored!
This weekend I was boring bored so I spent most of the time editing my blog..Here are some changes I made:

please be noted: I created this post because I was boring bored too!

1. Background:




2. Flash Banner:



me is a flash beginner maa..in case you havent seen it, refresh the page and see at the banner part..it's a about-4-sec movie..


3. Search Engine (so called?):



No..I didnt get the idea to design mine here (muahaha!):



4. Toolbar



Now I opened the page using Internet Explorer but the result was disappointing..not as I expected..It's apparently best viewed by Firefox..

Last and least (muahaha~!), if you got time, please vote the following poll..thank you!!

*update: Blogflux server got problem, so here's the new one, yang da vote, please vote again..Thanks~!


Create polls and vote for free. dPolls.com


~da
  0 comments      Posted at 2:43 PM Monday, October 16, 2006
   The Five
Di atas permintaan ramai(cheh, padahal wear jer yg list blogku..;p), aku wat survey The Five neh..orait gak..lagipun tengah takder kejer nih..

Here the survey goes:

5 things I would do if I were a millionaire:
-investo~!
-invest utk hari kemudian
-skylino..(in your dreams..)
-derma kat pengemis, biau malaysia nih takder pengemis..
-beli satu blok flat, n sewakan sumer..ngehehe..

5 bad habits:
-tido lamer giler maser bulan poser..
-ngadap pc tak hingat dunia (averagely 9jam sehari)
-tido/blogging maser kejer..muahaha~!
-buang maser tgk bola..
-dengar lagu Dewa jer..lagu lain tak dengar..giler ketagih dowh..

5 things I hate doing:
-jadi ikan sardin dalam tin sardin bergerak aka lrt
-menganga tunggu feeder bus..
-dengar orang membebel/ngumpat
-buat kejer/sumbangan utk bukan org kiter
-menunggu sesuatu sampai tumbuh tanduk..

5 things I'll never do:
-rogol anak orang
-merompak
-makan bab!
-tukar agama jadi kaper
-membunger aka riba

5 things I regret doing:
-tumbuk adik aku sampai lebam maternyer..(maser ku budak ingusan)
-kuang ajor ngn makbapak
-terlepas cakap 'yg bukan2'..
-ter'mencarut'
-wat kejer lain maser kejer..

5 fave toys or things:
-pc
-my thumbring (bukan thumbdrive!)
-MOMO steering for NFS-ing
-gitar kapok ku
-mp3 player

5 people I choose to do this:
-geargie
-geargie
-geargie
-geargie
-geargie

padan muker geargie, kene wat sampai 5 post..muahaha~!

~da
  0 comments      Posted at 10:53 PM Saturday, October 14, 2006
   Tragedi Berdarah!
Now if you think post aku kali neh macam The Graffiti Thing or Kes Buang Anak, you better think again, sebab per yang aku nak tulis nih berlaku kat aku sendiri, tadi! No jokes!

Nih first time terjadi kat aku..tapi aku cuba tenang..taknak menggelabah..aku mengalami kemalangan yang boleh dikategorikan sebagai berdarah..walaupun aku tak mengalami per2 kecederaan, tapi mangsa yang aku langgar tuh mati (yer, mati!!) di tempat kejadian..

Maser tuh hujan..agak lebat..tapi jalan lengang..and peristiwe berdarah tuh berlaku biler aku onkan wiper..aku tak perasan..mungkin aku tak tumpu perhatian maser onkan wiper tuh..tapi, salah dier, bukan salah aku..memang salah dier..saper suruh tetiber muncul..

Betul la kater lan rambai..klu aku berhemah camner pun, tp biler kemalangan nak berlaku, memang tak berbau~!

Tapi, so far aku tak wat police report lagi..bukan tak nak..tp aku rase baik takyah..ala, lagipun bukannyer ader orang nampak..lagi satu yang aku bengang giler, salah dier!! so, pedulik haper kn?..takder orang nampak..senyap2 jer udah..Ko taknak kawan aku? taknak kawan sudah!!







Perpun, aku ader amek gambar, sebagai bukti..termasuk gambar mangsa!!

please be noted: klu tak berani, jangan tengok~!







































































You: maner gambarnyer?
ad3ck: kat bawah..
You:



















































Keter yang aku bawak selepas kejadian berdarah tuh..

You: La..takder pa per pun..ko tersalah upload ker? tolong jangan main2 boleh tak?
ad3ck: Ader..



































ad3ck: jap..aku zoom sket gambar tadi..hah..nihah..








































Mangsa nahas wiper..agak ngeri bukan..


selepas kejadian berdarah..

Mangsa da selamat dikeluarkan selepas bertungkus lumus selamer 30 saat..:)

~da

pesanan: jangan marah2 n selamat berbuker berpuaser..:)
  0 comments      Posted at 11:47 PM Wednesday, October 11, 2006
   The Me Face
After Study Facts:

8/10 of Malays who see me for the first time/dont know me will think that I'm chinese.
9.5/10 of Chinese who see me for the first time/dont know me will think that I'm chinese.
5/10 to 9/10 of others who see me for the first time/dont know me will think that I'm chinese.

============================================
Ad by ad3ck: What's new on Hot-in-Here Movie Trailers: the comedy animation Surf's Up
============================================

Recently while I was in the LRT feeder bus line waiting, there was an around 40s ciner sayur queued up right behind me..she'd got something to ask, I knew, by the look of her face..and I knew she was going to ask me..she was staring at me for quite a while..then,

ciner sayur: !*$&% - #%@^ - $$@($ - (#@* meh?

ad3ck: *no reply*

ciner sayur: *kept looking at me waiting for the answer*

ad3ck: sorry, I dont speak chinese, I'm not chinese..

ciner sayur: solee ar, solee ar..
ad3ck:


That wasn't the first time it happened..

question: How do I do so I look like a Malay?
-proud to be a Malay.

~da
  0 comments      Posted at 2:18 PM Sunday, October 8, 2006
   Youtube Grabber
Question:
Are you sick and tired of being sick and tired Youtube-ing with having to wait for the vids to stream first?

If No, you can stop reading this post now..thank you..:)

Now if you answered Yes, I bet you are one of the Youtube-aholics that visit the site at least once a day. I just got this cool 'gadget' for 'grab'ing the vid you want to watch, and guess wut, you can save that vid in your own folder!

This thing is called Youtube Grabber, a program that converts the streaming Youtube vid to a .flv vid..


How Does It Work?

1. Get the URL of the Youtube vid you want to convert..


Fig 1: Copy the URL in the browser's address bar

2. Now paste the URL in the Youtube Grabber URL textfield, and simply click the button named "Grab!" (Get Youtube Grabber)


Fig 2: Paste the URL and Grab!

3. Wait until the progress bar reaches maximum, and that's done.

Now the .flv file will be stored in the same folder where you store the Youtube Grabber, automatically. To play the .flv file, use the FLV Player Demo. (You know you can get it free. ;p. Buzz me if you dont~!)

It's as easy as ABC. Now try it yourself and stop wasting time waiting for streaming vids.

~da
  0 comments      Posted at 11:05 PM Wednesday, October 4, 2006
   The Graffiti Thing
Isnin ari neh..n aku cuti..Yes~! thanx to Titicaca sebab bagi cuti 'tanpa rekod'..;p






And aku rase ader beberape kesan aku cuti ari nih..

1. Batuk + selsema + demam yang menjadi-jadi sejak ari Jumaat da kurang..(kalau pergi kejer mesti lagi menjadi-jadi..;p)

2. Dapat cuti 3 hari..;p

3. The graffiti thing..



You: Tak paham ar yang no 3 tuh..
ad3ck: ok, aku terangkan..























Citer dier cenggini..pagi tadi aku jenjalan kat taman berdekatan umah aku..sajer nak amik udara segar..


Tetiber aku nampak 7-10 orang budak berpakaian sekolah buat per tah kat tembok taman tuh..aku menghampiri mereka senyap2..dorang tak perasan lagi..takder bau ganja/rokok..da dekat sket baru aku perasan dorang wat per..menggunerkan spray, dorang conteng dinding tembok tuh~!


Budak2 nih da la ponteng sekolah, pastuh merosakkan bende awam plak~! sepanjang tembok tuh memang da banyak 'graffiti'..n aku pasti mesti budak2 nih jer yang pnyer kejer..


Aku memang nekad nak marah nih..sebab rase tanggungjawab sebagai orang awam tuh ader dalam diriku..


Aku menghampiri dorang..aku cuber perhatikan per yang dorang conteng tuh..


"jap.." aku cakap dalam hati..aku tengok betul2 per yang dorang conteng.."biar betul?" aku bisik sendiri..


Tetiber sorang dari budak2 tuh nampak aku..dier ajak member dier blah..sumer lari lintang pukang..tapi aku tak kejar..sebab masih tergamam dengan per yang dorang conteng tuh..


Aku tersenyum sorang..tak jadi marah kat budak2 tuh..kini aku paham 'mesej' yang budak2 tuh nak sampaikan melalui graffiti tuh..








Nih gambar yang aku amek lepas budak2 tuh lari..




































































Tembok taman berdekatan rumah aku..


Sampai skang aku masih tersenyum~! Hahahaa~!









dapat idea dari geargie..jangan marah2, n selamat berposer..;p

*update*
it's cool..try it yourself here..
  0 comments      Posted at 10:48 AM Monday, October 2, 2006

Profilo
Hotlinks
Divisions
Daily Doses
What's New
Posted B4
Booked
I Do Surf
Home | e-toyol.com | Latipah | Premier Goals