Kenapa Jual Ebook?
Hari ini saya nak kongsikan kenapa anda juga perlu menjual ebook. Saya telah berkecimpung dalam bidang ni hampir 3 bulan (Ye, baru 3 bulan). Dan untuk pengetahuan anda, pendapatan yang saya perolehi sangat berbaloi dengan masa yang saya korbankan. Saya buat kerja ini separuh masa sahaja.

Di sini pakej ebook yang saya jual: www.e-toyol.com


Sehingga saat saya menulis entri ini saya telah berjaya menjual 70 salinan. Ya, kecil jumlahnya berbanding jumlah yang dijual usahawan lain seperti Raja Kamil dan Jamal. Tapi bagi saya besar. Ini bukan nak berlagak, tapi nak anda lihat potensi mendapat keuntungan dengan perniagaan menjual ebook.


Klik untuk imej lebih besar

Mengapa Jual Ebook, Bukan Gula-Gula?
1) Peluang mendapat pendapatan ke-2.
2) Lebih mudah jika dibandingkan perniagaan lain. Tak perlu produk, hanya servis.
3) Market yang lebih luas.
4) Promosi mudah dan percuma.
5) Biasanya penulisan ebook adalah berdasarkan pengalaman/kemahiran anda. Kongsikan apa saja kemahiran anda dan mula jana wang ;).

www.e-toyol.com menawarkan cara-cara membuat ebook pada modal terendah (ataupun RM0), disertakan dengan software/skrip percuma untuk membuat ebook. Juga percuma lebih 125 ebook percuma (yang anda boleh baca, jual, atau jadikan idea untuk ebook anda sendiri)

Anda juga boleh menjana pendapatan yang tinggi di internet! Jom sama-sama!
  8 comments      Posted at 10:06 PM Monday, November 23, 2009
   Genting Highlands
Last ku pi Genting Highlands, mase ku 6 tahun (klu tak silap la) Ahad lepas, ku pecah rekod, pi bercuti dgn rakan-rakan sebaya.


Snow World


Voted picture of the day ;p.


Antara ride yang paling chuak. Roller Coaster satu pong tak dapat naik disebabkan hujan :)


Ehem ehem. Ohok ohok.


Taman Dinasor


Snek Double Decker



Memandangkan gamba tak dapat lagi, so semua ku rembat dari Facebook dorang. ;p
  9 comments      Posted at 9:25 PM Thursday, November 19, 2009
   Rokok
Aku mengemas bahagian dalam kereta mak aku yang akan dijual tak lama lagi.

Rokok ini adalah antara barang bawah seat yang aku jumpa:



Jangan salah paham plak, mak ku bukan perokok! Kereta mak selalu digunapakai oleh adik beradik ku.

Dah hampir 2 tahun aku tak sentuh rokok. Tak mungkin rokok ini boleh mengawal ku.



Pergi kau! Minda aku dah tiada ruang untuk rokok selama-lamanya!

Ini quote aku sendiri (ulangan): Semasa merokok, aku seperti mengalami mimpi indah. Apabila berhenti, rupa-rupanya aku baru bangun dari mimpi yang ngeri.
  15 comments      Posted at 9:04 PM Thursday, November 12, 2009
   Kombat Zone PaintBall
Latipah bawak ku join kawan-kawan dia main paintball Ahad lalu. First time beb, memang best gile, ku rekemen korang pi sana, bukan nak suruh jadi terrorist, tapi korang mesti rasa, at least once. Kalau nak lepas geram kat bos memang sesuai. Klik www.kombatzonepaintball.com.my.

Statistik:
Peluru: 500
Ku kene headshot: 2
Ku berjaya tembak musuh dari belakang: 3 orang <~ bangga beb, bukan mudah nak pi lari ke base pihak lawan tanpa ditembak n berjaya tembak musuh dari belakang ;p.
Ku tembak tak kena
: Tak terkira!


Rasa macam dalam Counter Strike, LIVE


Berdepan dengan musuh ketat, dia nih nampak je inesen, tapi paling bahaya masa kat war zone.


Short break, before next war.


True hero never hides. ;p.


Dare to be..


in the War Zone?


Latipah kene 'eyeshot' ;p.


Berani?

Hampir semua ku tak kenal masa jumpa (dorang ni kawan kepada kawan kepada kawan Latipah), tapi lepas dapat tembak semua jadi kawan. ;)
  10 comments      Posted at 10:10 PM Tuesday, November 10, 2009
   New Layout


Aku baru je siapkan banner baru. Cun tak? Cakaplah cun, cakaplah cun ahahaha. Eh, make sure korang tunggu 2 saat sebelum lampu jalan itu dibuka! Kalau tiba-tiba dah nyala, refresh blog ;p.

Layout blog kali ni nampak agak plain.

Aku suka plain.

Plain means Simple. Simple means A Lot. ;)
  14 comments      Posted at 11:47 PM Monday, November 2, 2009

Profilo
Hotlinks
Divisions
Daily Doses
What's New
Posted B4
Booked
I Do Surf
Home | e-toyol.com | Latipah | Premier Goals