Ng
Pos ini ku dedikasikan kepada 3 Ng yang ku kenal.

Ng #1:
Nama penuh dia Ng Shew Yuen. Rakan sekelas semasa sekolah rendah di Jalan Hang Tuah dulu. Ku berkawan baik dengan dia, dan seorang lagi bernama A. S. Sunder. Kira macam konsep 1Malaysia ar, sahabat 3 kaum. Makan masa rehat pun sekali. Ku ingat lagi ku pernah curi keychain Ng sebab ku sangat suka, namun akhirnya pulangkan secara senyap (letak dalam laci meja dia) apabila menyedari dosa mencuri.

Ng #2:
One of my best friends masa training kat Cosmopoint dulu. Nama penuh dia Ng Siaw Hai. Banyak membantu dari segi pembelajaran dan juga sering berkongsi gambar yang diedit letak muka sendiri. Aku jadi Spiderman, dia jadi Kamen Rider. Dia power Java, aku power .NET, kami sering berkongsi ilmu.

Ng #3:
Ku tak kenal sangat pun dia, panggil Mr Ng je. Nama penuh pun tak tahu. Tapi dia nih yang offer kos kad kahwin paling murah berbanding 5 kedai lain di kawasan Jalan Pudu. Cara dia bercakap sangat meyakinkan, so ku dan Latipah mengambil keputusan untuk mendapatkan servis Mr Ng.

Ng #4:
Ng-tah!
6 comments:

Blogger puterikurekure wrote
aku lak ada kawan nama ng siew ping masa skolah dulu. pelik dak ni. suka main ngan cacing tanah yang berlingkar2 kat longkang tepi kelas bila ujan. lepas tu dok takut2kan satu kelas dgn cacing tu.

budak ni perempuan. dan skang dah jadik doktor pon.
dasat kan?

Blogger Mr PenyuBiru wrote
ko order kad kahwin dgn Ng.jgn nnt kad kawin ko jadik kad kawin cina dah.hehe..

Blogger Nani # wrote
paling sadis bila aku pernah berkawan dgn satu Ng ni..

spesis pelik, jarang dijumpai dan sedikit was-was untuk didekati..
iaitu...

Ng-kau , haha

Blogger achik wrote
wah, nak dekat dah.. jgn lupa pos satu kad kat aku.. ;p

Anonymous tunbegia wrote
sungguh seronok kawen kanns,

salamm,

Blogger Super Nia Hana wrote
ahahhahah...
kasi kenal sama Ng ngan watashi yg leh wat kad kawen free plak.ahaksss

Post a Comment
Get back to home


Profilo
Hotlinks
Divisions
Daily Doses
What's New
Posted B4
Booked
I Do Surf
Home | e-toyol.com | Latipah | Premier Goals