Latipah's Birthday
It's Latipah's Birthday today (29/10/2009)

I just made a special birthday card for her:

muhaimin-loves.latipah.com/ot

I hope she likes it ;p.
  10 comments      Posted at 12:00 AM Thursday, October 29, 2009
   Makan
Ku akui memang banyak makan kat sini..

Aku tak nak jadi Si Gemuk Yang Lembab, tolooooooooooong!!
  11 comments      Posted at 8:45 PM Tuesday, October 27, 2009
   Misi Luarbiasa
Jika dikaji semula tempoh pengalaman kerjaku yang lepas sejak tahun 2005:

1. Syarikat pertama: 12 bulan

2. Syarikat kedua: 9 bulan

3. Syarikat ketiga: 4 bulan

4. Syarikat keempat: 9 bulan

5. Syarikat kelima: 2 bulan

6. Syarikat sekarang: sehingga ku berusia 58 tahun

Apa pandangan korang tentang target ini? ;p.
  17 comments      Posted at 8:49 PM Tuesday, October 20, 2009
   Rubik's Cube


Ini jadi kegilaan aku sekarang. Ketagih bukan main.

Masa trafik sesak di MRR2 semalam pun ku berjaya menyelesaikan sekali.



Misi ku ialah menyelesaikan kiub Rubik sepantas mungkin. Berikut ialah 10 percubaan pecah rekod ku:

1. 10m 13s
2. 5m 8s
3. 4m 10s
4. 5m 16s
5. 7m 8s
6. 6m 3s
7. 4m 0s
8. 4m 15s
9. 5m 0s
10.3m 37s

Aku rasa aku dah terer, jadi ku nak tunjuk power depan anak-anak buah ku. Ini feedback mereka:

"Lambat la Papamin buat"
  12 comments      Posted at 9:48 AM Saturday, October 17, 2009
   Kemaskini Blog
1. Faedah pertama ku dapat sebagai penjawat awam - Renew IC percuma



2. Rindu la plak kat geng-geng Dapat ehehehe.



3. Risau juga dengan topik ini



4. Susah lah aku nak curi jalan kalau side mirror takde wiper!



5. ;)

  16 comments      Posted at 8:31 PM Tuesday, October 13, 2009
   Pegawai Teknologi Maklumat
Kali terakhir ku nilai kedua-duanya, point masing2 ialah:

RHB: 50% PTM: 50%

Namun ku pilih PTM atas sebab2 berikut:

1. Ku perlu belajar untuk kerja bukan kerana wang. Semakin ku kerja kerana wang, semakin tinggi expektasi syarikat, semakin kurang masa bersama keluarga/rakan2. Semakin kurang masa untuk Tuhan.
2. Ku perlu menghargai fakta yg dari 33000 yg apply PTM, hanya 300 dipilih.
3. Di PTM aku lebih kepada management, di RHB ku lebih kepada teknikal.
4. Ku nak merasa kerja di goment.

Esok (Isnin 05/10/09) mula!
  17 comments      Posted at 11:46 PM Sunday, October 4, 2009
   David Blaine Street Magic: YouTube Edition!
WARNING: This magic is amazing.

Part 1:


Part 2:


Part 3:


  6 comments      Posted at 7:02 AM Thursday, October 1, 2009

Profilo
Hotlinks
Divisions
Daily Doses
What's New
Posted B4
Booked
I Do Surf
Home | e-toyol.com | Latipah | Premier Goals