Pegawai Teknologi Maklumat
Kali terakhir ku nilai kedua-duanya, point masing2 ialah:

RHB: 50% PTM: 50%

Namun ku pilih PTM atas sebab2 berikut:

1. Ku perlu belajar untuk kerja bukan kerana wang. Semakin ku kerja kerana wang, semakin tinggi expektasi syarikat, semakin kurang masa bersama keluarga/rakan2. Semakin kurang masa untuk Tuhan.
2. Ku perlu menghargai fakta yg dari 33000 yg apply PTM, hanya 300 dipilih.
3. Di PTM aku lebih kepada management, di RHB ku lebih kepada teknikal.
4. Ku nak merasa kerja di goment.

Esok (Isnin 05/10/09) mula!
17 comments:

Blogger Mr PenyuBiru wrote
aku sokong pilihan ko tu.mmg itu yg ku suggestkan itu hari. nak wang lebih,jual ebook pun bleh dpt.hehe... tp kan aku still tak tau, PTM tu ape weiii? pegawai taik mata ke? haha..

good luck. lepas ni konpem ko tak lompat keje dah.

Blogger Fieda wrote
Apa pun pilihan ko, aku wish all the best of luck... yer pasnie bley kongsi citer ngan kitorang la yerk...

Basically, waktu econimy kurang menentu macam skrg nie aku rasa ok jer ko gi PTM sbb bank pun kurang stabil.. Just my opinion..ok...

Blogger pye:rudz wrote
selamat maju jaya, di mana jua anda berada.
(baca gaya ras adiba radzi masa dia jadi pembaca berita sukan buletin utama)

Blogger achik wrote
tu la kan kdg2 makin kejar gaji tinggi, makin rasa tak cukup..

good luck!! :D

Blogger Super HaNa wrote
wahahahah...
good luck juga pada adeck poyo

arini dh start kejama

Blogger The Zulus wrote
cayok bro.. kalau kena pindah sana sini pon apa salahnye.. pengalaman lagi penting..

Blogger debikdebuk wrote
Tahniah.. welkam tu gomen seks eh, sector..

Blogger ad3ck wrote
penyubiru:
Pegawai Tidak Malas ehehehe.

fieda:
kurang stabil pong bonus 3 bulan cik fieda hehehe.

pyerudz | achik | hana:
trimas.

zulus:
nnt ku dok mana? bilik server ke? ;p.

debikdebuk:
nih nak kene report kat Biro Pengaduan Awam nih.

Blogger ieza98 wrote
good luck mumuk..lepas ni kalo kene miting dgn kitaorang jgn kerek2 tau...:P

Blogger Masy wrote
selamat jadi org gomen ye :) bole lg ke nk apdet blog camni? hehe

Blogger Super HaNa wrote
oiii update laaaa

Blogger DeeN wrote
Tahniah weh, d3ck!
Buleh buat open house la tahun neh ya? Hahahahahaa!!

Anonymous en_me wrote
betul, wang bukanlah segalanya.. tapi segala2nya nak pakai wang.. ehehe

good luck

Blogger Marissa wrote
Duit lebih sikit bleh bayar zakat lebih sikit, bleh derma jariah kat semejid lebih sikit, bleh bawak isteri naik haji cepat sikit...

Ehehe...

Good luck. Jgan jadi macam PTM2 yang kita selalu deal dulu waktu kerja di Xybase.

Anonymous fiza wrote
PTM best... fiza klu tak dpt keja PPPT ni, mesti fiza akan usaha untuk PTM. hehehe....

Blogger risanur wrote
slmt join PTM ad3ck...ad3ck di jbtn mana yea?

Blogger theconfused wrote
welcome to gomennnn...

aku rasa sama gak gila aku wat keje kt sini, bezanya??? 8-5 saja... pastuh aku tak perlu terkejar2 nak bekerja lagikkkkkkkkk... yeayyy!!

Post a Comment
Get back to home


Profilo
Hotlinks
Divisions
Daily Doses
What's New
Posted B4
Booked
I Do Surf
Home | e-toyol.com | Latipah | Premier Goals