Jom Makan Tahi Hidung
Disgusting, I know. I just want to share this information though that's all.


Click to read

Haaha do it, just like in following video:



iklan 2 saat

Introducing youtube.com/ad3ck, where I do shameless blog promotion share videos
habes iklan

But heck, be extra careful jangan sampai jadi cenggini:


Ouch that hurts!!!

Trimas to Kam & Nany for the info ehehe.

da~
  0 comments      Posted at 10:42 PM Tuesday, April 29, 2008
   Satur-Date
Teep & i spent the whole yesterday pacaring at KLCC. We watched Definitely, Maybe - a romantic comedy, quite boring but the movie does give a message particularly on how to start and keep relationships. Yang nak kawen tuh sesuai tengok ;p. Kalau tengok, find out what wee-wee means ehehe.



After late lunch, we went to Convention Centre to visit the National Intellectual Property Day exhibition organized by myipo. Orang tak ramai ngat. Mungkin sebab da petang. Ataupong mungkin sebab program tuh tak best hehe.




Kuang asam, siape pulak park kereta ku kat sini?

We learned some useful information about imitation, siap ade demonstration to differ yang mane tulen and yang mane palsu, and how do they look like.


Originals vs Imitations

Ade jugak Malaysian products like Teh Sabah, health and beauty products, Proton, new inventions like sistem penapisan air and penyejuk punggung kerusi kereta(??).



Then ku ajak Teep and special guess, Zaid yang merupekan fan Chelsea tuh, watch the big match MU-Chelsea kat NZ, Wangsa Maju.




Man of the match: mamak, no 2 dari kanan bawah

Ye, tau, M.U kalah 2-1. Menang penalti boleh la oi! ;p.

da~
  0 comments      Posted at 9:12 PM Sunday, April 27, 2008
   Why Do I Like Friday?
Selain kebaikan2 hari Jumaat dan juge sebab esok cuti (yang paling penting ), ku suka hari jumaat sebab makan tengah harinye.

Masjid Negara ialah masjid terdekat ngan opis ku.



Setiap hari Jumaat ade pasar Jumaat yang berpusu-pusu orang makan kat situ.



Bukan saje sedap, makanan2 kat situ juge pelbagai dan suasananye meriah.



Tell me, where else can you spend as less as RM5 for a bowl of kuey teow sup, 5 pieces of keropok lekor and a cendol drink particularly in a city like KL?

Setiap hari Jumaat ku camneh haa ~>

da~
  0 comments      Posted at 11:55 PM Friday, April 25, 2008
   How Much is Your Blog Worth?
Long ago I found this tool. It calculates how much a blog is worth, based on it's Technorati rank. Mase tuh ad3ck.blogspot.com was worth $22,017.06.

Today I took the test again expecting the figure to be increasing but heck the result is disappointing:


My blog is worth $22,017.06.
How much is your blog worth?




Ciss. Apsal tak naik?? Ku bengang, ku hack result tuh jadi cenggini:


My blog is worth RM10 juta.
How much is your blog worth?




How much is your blog worth? Try it yourself here. And remember, have fun ;p.

da~
  0 comments      Posted at 9:42 PM Wednesday, April 23, 2008
   Q's Birthday
It's cuddly chubby cute Qaseh Qistina's birthday yesterday. She's my youngest niece and is now 1 year. How time flies. Rase cam baru arituh je dia lahir. Nnt tetibe ku plak kawen.




Me and family came over to Apis' father-in-law's house and had a small celebration. Layaan. Makan best2. Meriah.


By the way.

M.U haimin will visit Barcelona in Champions League semi final this Wednesday.Mari kite tengok siape yang kene hohe.


Ronaldo ngan pakcik dia tgh main game.
da~
  0 comments      Posted at 8:14 PM Monday, April 21, 2008
   Jogging @ TTT


Ku, mak & my bro pi jogging kat TTT (Taman Tasik Titiwangsa) pagi td. After 2 big rounds (yang of course panchit), I saw a number of DBKL people tgh buat flower plantation. Lawa bungenye, rase cam nak amek satu plastik.



Mase tgh warm down, ku dpt tau rupe-rupenye makku da dapat satu plastik. . Teka bunge pe neh?



Inilaa bunga Taik Tahi Ayam

Ku bau. Tak busuk pong. Disgusting name utk bunge yang lawa. Siape yang menamekannye eh?

By the way, one of my phone features is the ability to keep track how much you walk, jog or run. Here is my today's running result:

Saje je nak promote handphone neh share feature w580i neh hehe. However ku gagal mencapai standard fitness result which is 2.4km in 12 minutes.

Jom jogging!

da~
  0 comments      Posted at 10:33 PM Saturday, April 19, 2008
   Wednesday Night Market
Ku kene study system yang previous developer buat. Yang dia skang da takde. Documentation plak berterabor. Mase tgh kaji system dia td, tetibe..





Semue yang ku buat tak smpt save. So ku decide nak balik awai (cheh padahal klu tak kuar error tuh pong mmg ko nak balik awal tetiap hari)

On the way balik, bau yong tou fu kat pasar malam ari rabu mmg menyayat hati (be noted, ku bukak tingkap while driving sbb aircond tak sejuk nak dpt fresh air tuh yang trbau tuh ehehe). Ku stop carik Yong Tau Fu jap.

Ape yang menarik prhatianku ialah makchik neh:



Dia tak nmpk cam orang susah. Tak kotor mcm pengemis lain. Anak pong nmpk sihat dan seperti terurus. Yang peliknye dia tunduk je dgn topi dia tuh mmanjang.

Mungkin berlakon? God knows.

Ape yang lebih menarik prhatianku ialah kertas2 dlm gelas depan dia tuh. Banyak. So I was wondering how much would she get klu dia buat cenggitu tetiap hari.

Ntah2 lagi kaya dari ku.

da~
  0 comments      Posted at 9:52 PM Wednesday, April 16, 2008
   Loading
Your images are being uploaded to Blogger.










Your image has been added.
After clicking "Done" you can change your post and publish to your blog.

da~
  0 comments      Posted at 10:23 AM
   Streamo
TM Net Streamyx ZTE ZXDSL 831 ADSL Modem

I have 2 PCs and a switch. I was having difficulties in connecting the PCs to internet at the same time using 1 Streamyx account but I made it last Friday thanks to Zuki, my U friend for the help.

Now if you have the same problem, I'm here to help ehehe. Let me just share the setup steps. To connect more than a PC to internet, you need to set the Streamyx modem as a router.

1 Log into http://192.168.1.1
username:ADSL
password:expert03

or

username:ZXDSL
password:ZXDSL

please be noted: username and password are case sensitive.

2 Click Advanced on the top menu, choose WAN, click button Add.

3 Set
-VPI=0
-VCI=35
-Service Category=UBR Without PCR

click button Next

4 Set
-Select protocol=PPP over Ethernet (PPPoE)
-Encapsulation Type:LLC/SNAP

click button Next

5 In WAN IP Settings
-Choose Obtain an IP address automatically
-Tick NAT checkbox

click button Next

6 In PPP User Name and Password,
fill in your
-username= yourusername@streamyx
-pasword= your password
-Select Always On - This allows you to connect automatically without having to dial login.

7 click Next, Apply

8 Set every PCs TCP/IP in your LAN to point to the modem as the gateway.

IP Address = 192.168.1.x (where x ranges from 2-254)
Subnet mask = 255.255.255.0
Default Gateway = 192.168.1.1.

Preferred DNS Server = 202.188.0.133
Alternate DNS Server = 202.188.1.5

9 Done and happy surfing ;)

* * * * *

On unrelated topic, semalam ku tgk Akademi Fantasia (member ku cakap Akademi P*****S*** siot je tak baik tul ) yang rata2 semue suare sumbang yang ampooon. Ku rase suare jamban ku lagi sedap ehehe. Mungkin ku harus join ini:


Talent show anjuran bapak companyku. ;p

Jangan lupe AFUNDI adeck

da~
  0 comments      Posted at 8:47 PM Sunday, April 13, 2008
   Mungkin
Mungkinkah ku dapat memungkinkan kemungkinan yang tak mungkin dapat dimungkinkan?




Credits to:
1. Erme for mungkin
2. Marini for penyusunan ayat sastera

da~
  0 comments      Posted at 8:25 AM Friday, April 11, 2008
   Ken-ching
Di company baru, ku kene wat medical check up utk mmudahkan urusan gaji pertame company kire tahap kesihatanku. So pg td ku pi buat kat Klinik Pakchik Ko Kita.


Jus mangge, sedaaap. Cube-lah!

Yang plg ku xthn bile doktor tuh soh ku bukak baju n then pegang2 perut ngn dada ku nak check pe tah. Ku sampai tergelak dengan doktor2 tuh skali gelak. Bukan pe, geli dowh, gaye dia cam geletek pong ade. Klu doktor pompuan takpe gak ehehe.


x-ray film. Tuff tak ku?


the result.

Owh ye, in the afternoon me n colleagues went to the new office, which is expected to start operating next month. Ternyate ku bukan saje seorang software developer, ku juge jadik arkitek dan juruukur bile ku diarahkn ukur luas opis baru.



da~
  0 comments      Posted at 9:07 PM Tuesday, April 8, 2008
   L Change The World & Dell Laptop


1 L and M watched L Change The World semlm. It's about L who has only 23-day lifespan after writing his own name on Death Note, uses those days to the fullest by saving people. Full of unpredictable scenes, the Light's enemy manages to solve crimes and save lives, particularly Maki(in red) whom he asks to appreciate life. Agak mengarut, but like Firda, it's a must-go-watch movie (tiru Firda hehe).

2 Company ku bg laptop n benarkn ku bawak balik umah. Disebabkn kebebalan ketebalan beg laptop Dell tuh, ku galas kat depan mase nak masuk lrt yang penuh sesak tuh, lebey kurang cam gambo kat bawah.


Lakonan semule.

Tetibe ade akakcik neh tepok bahu ku and offer satu tmp duduk kosong. Kenape, dlm ramai2 org kat situ, dia offer ku? Adekah ku nmpk cam ibu mengandung? ataupong OKU? ataupong warga emas?

da~
  0 comments      Posted at 10:43 PM Friday, April 4, 2008
   On First Day
Hari neh hari pertame ku di tmpt kerje baru. Ko ingt senang? Pe yang penting ialah bg first impression yang baik. Lg2 company kecik, ku nak jalan pegi toilet nak b3rak pong semue usha ahaha.

Ku tanye "Awat tak penah tengok orang hensem ke?"

Tp dlm hati ar ahaha.

Walaupepong, OK gak laa tmpt baru neh. Td da start pegi client site n update sistem so tak smpt nak berblog & tido lagi.


then

now

Anyway thanks to you guys yang bagi kate semangat. Ku sgt terharu and those wishes really helped.

da~
  0 comments      Posted at 10:19 PM Tuesday, April 1, 2008

Profilo
Hotlinks
Divisions
Daily Doses
What's New
Posted B4
Booked
I Do Surf
Home | e-toyol.com | Latipah | Premier Goals