Tiru Yahudi?
Entri ni bukan nak suruh korang jadi Yahudi mabuk, tapi ambil pengajaran dan boleh dijadikan sebagai motivasi lebih-lebih lagi pada hari Isnin ;p.

Baru-baru ini ku terima email dari seorang colleague. Email tentang kaum Yahudi nih. Bagaimana kaum yang dilaknat ni boleh mengawal ekonomi dunia. Apa rahsia mereka?

Berikut adalah rumusan dari artikel tersebut:
1. Persiapan awal melahirkan zuriat. Ibu yang mengandung membuat latihan matematik bersama suami untuk melatih otak bayi dalam kandungan.
2. Ibu yang mengandung juga mengamalkan pemakanan kacang badam, kurma dan susu.
3. Makan ikan dan tidak makan kepala ikan atau organ-organ dalaman haiwan yang boleh melembabkan otak. Orang kita main belasah je kan?
4. Mengamalkan makan buah sebelum hidangan utama (kabohidrat) - sama seperti sunnah Rasullah.
5. Tidak merokok kerana boleh merosakkan sel utama otak dan memberi kesan kepada bayi daam kandungan. (Padahal pengeluar rokok terbesar adalah mereka sendiri)
6. Pemakanan kanak-kanak dijaga. Kalau anak-anak kita, semua gula-gula dah rasa!
7. Melatih anak-anak bermain musik dan mengajar matematik berkonsepkan perniagaan.
8. Melatih anak-anak memanah, menembak dan berlari. Latihan fokus.

Dan banyak lagi, antaranya di fakulti perniagaan Israel, kumpulan pelajar hanya akan lulus apabila projek akhir tahun mereka boleh menghasilkan keuntungan sebanyak
$US1juta!

Artikel penuh: http://e-toyol.com/blog/?p=122

Fikir-fikirkan. ;)
9 comments:

Blogger Masy wrote
akak penah baca ni. sok2 teep peknen, tpaksa la korang wat latih tubi matematik SPM tetiap mlm hehehehehhe

Blogger Super Nia Hana wrote
ekekekek...akak baby pnya komen
wat watashi lupa mau komen hape
ahahahaha

Anonymous semut api wrote
Salam..

ilmu yang Maha pencipta sgt luas..x ada masalah kalau kita amalkan untuk kebaikan kita ..

Blogger puterikurekure wrote
macam akak kan, masa pregnant banyak main sudoku. (sebab malas nak buat kire) tapi sudoku kan game minda. so, bagusla untuk baby kot.

:)
dah pernah dapat email ni.

Blogger The Zulus wrote
gula2 memang sedap la... tak boleh tahan! hahaha..

Blogger Dak Wan wrote
Elak kan citer kartun dari Walt Disney :)

Blogger Super Nia Hana wrote
wahh..rajinnya online finance courses masukkan word verification utk komen kt blog ko adeck..

peminat tegar ko nih..
hikssss

Blogger ad3ck wrote
Hana, sampah-sampah tuh semua ku da delete. Bengang tul huhu.

Blogger Super Nia Hana wrote
sabo..sabo..jgn ke benggang sampai terbanggang sudah..

jaga darah manis ko..
muahahhaha

Post a Comment
Get back to home


Profilo
Hotlinks
Divisions
Daily Doses
What's New
Posted B4
Booked
I Do Surf
Home | e-toyol.com | Latipah | Premier Goals