Puzzle Mania Winning Notification
Maka dengan ini, tamatlah Puzzle Mania Season 1. Sebelum tuh, dengan dukacitanya ku nak umumkan tiada pemenang Puzzle Mania (Part Finale). Haha selamat duit nak kasi hadiah haha! Aku tumpang simpati.

Solutions to Puzzle Mania (Part Finale):
1. Gambo shark. Buzz aku kalau nak koleksi optical illusions.
2. 19 sadheads. Go check the question back hehe. Tapi skang da jadi 18 sebab lagi satu sadhead dalam post The Apprentice Season 8. Post neh da takde dalam Home.

Walaupun ramai yang dapat jawab soalan pertama, tapi gagal menjawab soalan kedua. Fuad jer yang berjaya menjawab soalan kedua dengan betul tapi sayangnya soalan pertama salah.

So, juara keseluruhan: Aku Tiada.

Walau bagaimanapun, kepada pemenang pertama, Fuad dan pemenang kedua, Penyubiru, sila bagi alamat anda di mmmisa83@yahoo.com untuk mengclaim hadiah saguhati hehe. Hadiah akan dipost tahun depan secepat mungkin.

*words Winning Notification digunakan sempena kemenangan aku dalam loteri hampir setiap minggu yang diumumkan melalui email. :)

~da
  0 comments      Posted at 9:30 PM Monday, January 29, 2007
   Puzzle Mania (Part Finale)
___Iklan tak puas hati________________
Gambar neh menunjukkan result Manchester United lawan Arsenal baru2 neh!



___Iklan tak puas hati________________


Hye & welcome again to the most anticipating game-of-the-year Puzzle Mania (Part III) haha.

First off, I'd like to congratulate the 2nd part winner, tahniah Mr. Ninja Turtle!! Penyubiru! For the solution, tengok kat komen Penyubiru in the 2nd part.

Now, tanpa melengahkan masa, berikut ialah 2 soalan Puzzle Mania: Part Finale neh.

Good Luck!



1. Sila lihat gambar di bawah(Click to enlarge) dengan satu tenungan (this pic is an optical illusion). What do you see? (Clue: an animal)




2. The next pic shows a number of sad heads. How many sad heads are in this page? (saje kasi soalan senang sebab bermurah hati nak kasi hadiah)



~da
  0 comments      Posted at 10:44 PM Tuesday, January 23, 2007
   Peti Sejuk Burok Bergerak


Suka hati engko* laa nak cakap per, asal aku dapat bergerak sampai ke destinasi sudah.









*bukan ko.
_______________________________________

ad3ck: Ar by the way, aku pakai Kancil tak semestinya aku tak pernah bawak kereta best. Skyline, BMW M3, Supra, Celica, Porsche, RX8 semua aku da bawak.

You: Tipu kambing boleh laa!

ad3ck: A picture tells everything. Tapi takkanla aku nak tunjuk semua gambo kereta best tuh kan. Instead, ku tunjuk power steering yang ku pakai untuk semua kereta tuh.

You: Wah, sekarang aku percaya.








~da
  0 comments      Posted at 10:43 PM Wednesday, January 17, 2007
   The Apprentice Season 8
Still dont get the answer asked in this post? click here.



Click on the image above to see the next Apprentice candidates. Check out mamat yang paling tinggi tuh haha. Mase tuh photographer suruh ku ke tengah, ku pon menjengket ar sket supaya nampak cam paling tinggi haha! The Apprentice 8 mestila aku!

~da
  0 comments      Posted at 10:24 PM Thursday, January 11, 2007
   Puzzle Mania (Part 2)
Hye and welcome again to the must-not-miss Puzzle Mania (part 2) haha. Now, before I proceed, here is the solution of Part 1 question:

___Solution starts here______________________
Use the square operation. Think about it. The sum of smallest squares is 8 (a row) x 8 (a column) = 64 rite? the next bigger square is a square of 4 smallest squares and it would be 7 (a row) x 7 (a column) = 49, and so on. Check that.

If you don't get it, start with this smaller figure. :)



It would be (2x2) + (1x1) = 5 squares



The solution would be:
(8x8) + (7x7) + (6x6) + (5x5) + (4x4) + (3x3) + (2x2) + (1x1) = 204

Yes, the answer is
204

I'd like to announce the Part 1 winner. Congratulations to Fuad!!

Kepada yang tak berjaya, cuba lagi. Anda masih berpeluang untuk memenangi Puzzle Mania neh haha. Hadiah menarik menanti pemenang!
___Solution ends here______________________


Now let's proceed..owh yer, before that, you may want to consider the terms first..:)


PUZZLE MANIA: Part 2



Figure above shows two rooms with each room has 3 switches and 3 lamps respectively. Now every switch is linked to a lamp in the other room.

Question: Now you are at the room with switches. You are allowed to go to the other room only ONCE. How do you know which switch is for which lamp?

[Soalan: Korang kat bilik yang ada suis tuh. Korang boleh pegi bilik sebelah SEKALI jer. Camner nak tau suis mane untuk lampu mane?]

Hint: A bit tricky but it's nothing but common sense. :)

~da
  0 comments      Posted at 12:55 PM Wednesday, January 10, 2007
   Visit Malaysia Year 2007
"..Come 2007, Malaysia will celebrate 50 years of independence. The month of August will be filled with a myriad of parades, cultural performances, street shows and carnivals to commemorate the country's Independence or Merdeka Day on 31st August.." more
Tonight will be the grand launch of the VMY 2007 at Titiwangsa Lake Garden at 8.30pm.

Ku malas nak pergi malam neh, sebab ku da rasmi da tadi haha. I went jogging this morning there. Banyak gak preparation yang dorg tengah wat. After a round jogging, panchit, ku amek some pics including the new 60-metre high ferris wheel. Just nak share. :)



Below is a pic I took 2 months ago:



And here is the pic I took this morning from almost exactly the same spot:



Nice weh.





Pagi tadi da start berpusing da ferris wheel neh..err, jangan berpusing masuk tasik udah haha.

~da
  0 comments      Posted at 2:01 PM Saturday, January 6, 2007
   Salam Eid Adh & Happy New Year
SALAM EID ADH

Dari hari Sabtu sampai Isnin, aku meluangkan masa di kampung. Sambut raya haji kat sana.

Tenang, tenteram, jiwa tak kacau.


Sehari sebelum pemergian.

Isnin, ada acara korban lembu. 4 ekor. Aku tolong tengok jer gak sket2. Semuanya lancar.







Korban bukan setakat sembelih lembu!


HAPPY NEW YEAR 2007

Da masuk 2007. Gile ah. Rase cam baru bulan lepas masuk tahun 2006.

Tahun baru, mesti ada azam baru. Selalunya azam aku poyo/tak jadi sebab selalunya azam ku macam nak pergi bintang. Kali neh aku kecikkan skop azam.

Azam:
1. Nak kuar dengan jayanye dari trainee program neh.
2. Nak rendahkan lagi monthly expenses ku.
3. Nak jadi lagi hensem.

~da
  1 comments      Posted at 11:39 AM Tuesday, January 2, 2007

Profilo
Hotlinks
Divisions
Daily Doses
What's New
Posted B4
Booked
I Do Surf
Home | e-toyol.com | Latipah | Premier Goals