What is up?
1. 3 giant broadband telah disenarai pendek untuk digunakan di rumah Putrajaya, Celcom dan Digi dah test, boleh tahan kelajuan masing-masing..malam nih Maxis plak. P1 Wimax langsung takde coverage, memang ku POTONG siap-siap lah ;p.



2. Ku ada peperiksaan undang-undang Isnin depan, mohon doakan kejayaan :)

3. Hari ni ada lawatan dari Menteri KDN Brunei, bukan senang peranan sebagai ajk protokol!



4. Ku tengah cari laptop,
HP - ada yang kata banyak hardware problem
Dell Vostro - banyak overheated
ASUS - So far dapat feedback yang bagus at least dari 3 orang
Ada cadangan dan pendapat? atau pakai laptop cap AYAM je?

5. Last but never the least, Alhamdulillah, ada berita gembira :)
  15 comments      Posted at 4:03 PM Wednesday, September 29, 2010
   To hang above YOUR bed


Credits: wakeuptiger.blogspot.com
  1 comments      Posted at 11:30 AM Thursday, September 23, 2010
   A Photo A Day

Inspired by this guy called Jamie Livington who took a shot every day of his life from March 31st 1979 to October 25th 1997 which can be seen here - photooftheday.hughcrawford.com, Latipah and I have agreed to keep our own daily photos here - latipah.com/blog, starting last September 8th (however we missed 9th's photo of the day).

To beat Jamie's record, we have to wait at least until March 7th, year 2029. ;p.
  11 comments      Posted at 8:26 AM Tuesday, September 21, 2010
   Bahaya Makan Berlebihan
Di Hari Raya nih, dah tentu ramai yang beraya sambil makan tak ingat di rumah sedara mara serta rumah terbuka. Nampak itu nak rasa, nampak ini nak rasa, sampai dah kenyang pun nak sumbat lagi (termasuklah ku sendiri ;p.).

Suka untuk ku ingatkan semua dan ku sendiri, hayatilah hadith Rasulullah yang membawa maksud "Makanlah apabila lapar dan berhenti sebelum kenyang". Besar maksud hadith yang ringkas ini. Fakta mengatakan kebanyakan penyakit datangnya dari perut (yang tidak sihat).

Pagi ni ku terima emel dari seorang kawan berkaitan behaya makan berlebihan, antara yang menarik perhatian ku ialah:

1. "The more you eat, the sooner you die. The lesser you eat, the longer you live." This is what Dr Lee always says in his health talk. He also mentions, "Eating too full causes all sort of health problems such as hypertension, diabetes, stroke, etc."

2. Do you know digestion is the most demanding work for your body? Think about the organs involved such as your mouth, stomach, liver, pancreas, duodenum and intestine. Think about the length of digestive tract from your mouth to intestine.
By eating too full, your body zaps up much of your energy for digestion. Otherwise, this energy may be used for other purpose such as enhancing your immune system.

Do you realize you become very tired easily after a big meal? That is the sign of your body working hard to digest all the food you take in.

3. "Just metabolizing food especially fatty and carbohydrate-rich fare causes the body to produce free radicals, which attack cells and can promote the development of chronic conditions including heart disease, diabetes and cancer" says Ronald L. Prior, Ph.D.

..dan banyak lagi termasuk kajian pemakanan menggunakan tikus di: Artikel penuh

Sekadar nasihat di hari Jumaat :)
  2 comments      Posted at 12:26 PM Friday, September 17, 2010
   Iklan Raya TV3
Bagi yang belum tonton iklan nih di TV tempoh hari, ku embed kat sini supaya korang boleh nilaikan sendiri :)



Selamat Hari Raya, Maaf Dzoher Batin
  0 comments      Posted at 12:47 PM Thursday, September 9, 2010
   Empty
These photos were taken at lunch time ;p.











p/s: Ku jumpa post nih: http://aulakalimah.blogspot.com/2010/09/kebenaran-di-sebalik-penipuan-dan.html. Korang nilaikan sendiri..
  5 comments      Posted at 8:25 AM Monday, September 6, 2010
   Thoughts
Are you really doing what you like?

Either work to make things better or leave



Are you doing something new, and different?


  0 comments      Posted at 4:43 PM Thursday, September 2, 2010
   Senarai Semak 2010
April 2010
Rumah

Jun 2010
Kahwin! ;p.

Julai 2010
Katil & Tilam
Peti Sejuk
Mesin Basuh

Ogos 2010
Televisyen

September 2010
Meja Makan

Oktober 2010
Set Sofa

November 2010
Perabot - perabot sampingan

Disember 2010
(isi tempat kosong)
  4 comments      Posted at 8:22 AM Wednesday, September 1, 2010

Profilo
Hotlinks
Divisions
Daily Doses
What's New
Posted B4
Booked
I Do Surf
Home | e-toyol.com | Latipah | Premier Goals